Strips! 200 jaar Nederlands beeldverhaal
verlengd t/m 2 maart 2014!

Museum Meermanno verlengt wegens succes tentoonstelling ‘Strips! 200 jaar Nederlands beeldverhaal’

De tentoonstelling ‘Strips!’ is al door bijna 13.500 stripfans en gezinnen met kinderen bezocht. Wegens het succes van de tentoonstelling verlengt het museum de tentoonstelling t/m de voorjaarsvakantie van 2014. Behalve de tentoonstelling zelf trekken de activiteiten voor kinderen en volwassenen veel bezoekers.

In de tentoonstelling kan het hele gezin de wereld van de strip beleven. De tentoonstelling is chronologisch van opzet en geeft zo de ontwikkeling van het beeldverhaal in Nederland weer.

Te zien zijn honderden bijzondere strips en originele tekeningen. Vier stripkenners vertellen over hun favoriete strips en bezoekers kunnen ook zelf aan de slag. Zij kunnen een stripverhaal tekenen, zichzelf fotograferen in een striptheater, luieren en lezen in de zitkuil en de stripgeluidenspeurtocht doen.

Ook de kleinere presentatie in de tuin ‘Jan, Jans en de kinderen on tour’ wordt verlengd t/m 2 maart.

Bij de tentoonstelling verschenen Strips! 200 jaar Nederlands beeldverhaal (uitgeverij Lecturis, 208 pp.) en het gelijknamig magazine over de geschiedenis van het stripverhaal, geschreven en getekend door stripmaker Margreet de Heer.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Mondriaan Fonds, SNS REAAL Fonds, VSB Fonds, Hendrik Muller’s Vaderlandsch Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Frederik Muller Fonds en het Gijselaar-Hintzen Fonds.

Museum Meermanno | Huis van het boek

Prinsessegracht 30, Den Haag

Open: dinsdag t/m zondag 11.00-17.00 uur

Op feestdagen gesloten

www.meermanno.nl

Inlichtingen en foto’s: Aafke Boerma, boerma@meermanno.nl/06 23637101