Bezoekersinformatie

Museum Meermanno | Huis van het boek
Prinsessegracht 30
2514 AP Den Haag
T 070 34 62 700
info@meermanno.nl

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur geopend.
Op nationale feestdagen gesloten
(Nieuwjaarsdag, Eerste en Tweede Paasdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, Eerste en Tweede Pinksterdag, Eerste en Tweede Kerstdag.)

Op afspraak en voor groepen is het museum ook op andere tijden te bezoeken. Reserveer: T 070-3462700
E-mail: reserveringen@meermanno.nl

Toegangsprijzen
Volwassenen vanaf 19 jaar € 9,50
Kinderen tot en met 12 jaar gratis
Studenten en Jeugd 13 t/m 18 jaar € 4,75
Vrienden/begunstigers van het museum gratis
Museumkaart/Icom-kaart gratis
Leden Vereniging Rembrandt gratis
CJP/Ooievaarspas/Uitpas € 4,75- *

Let op: Tijdens de bijzondere tentoonstelling ’Fiep Westendorp: een feest voor het oog!’ (t/m 23 oktober) geldt een toeslag van € 3 op de reguliere toegangsprijs. Museumkaarthouders betalen dus slechts € 3 en kinderen t/m 12 jaar zijn gratis.

Museum Meermanno is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Op aanvraag kan een (te duwen) rolstoel worden gereserveerd via 070-3462700.

Bereikbaarheid
Museum Meermanno ligt tegenover het Malieveld op 800 meter van Den Haag Centraal. Komt u met de auto, dan kunt u parkeren in de parkeergarage Malieveld.

Lopend vanaf station Den Haag Centraal’ (ca. 10 minuten)
Met het openbaar vervoer Vanaf de stations Den Haag Centraal en Holland Spoor kunt u tram 9 (richting Scheveningen) nemen en uitstappen bij halte Malieveld. Ook kunt u bus 18 nemen (richting Clingendael) met de uitstaphalte Malieveld. Vanaf deze halte loopt u naar het einde van het Malieveld en steekt u naar links over bij de stoplichten. Vervolgens gaat u naar links de Prinsessegracht op en ziet u na enkele meters Museum Meermanno.Museumcafé
In het museumcafé is koffie, thee en frisdrank verkrijgbaar. U kunt op vijf minuten lopen van het museum bij verschillende café’s en restaurants lunchen.

Leeszaal
De leeszaal is op afspraak te bezoeken. In principe worden alle stukken uit de collectie op verzoek in de leeszaal ter inzage gegeven. Voor een beperkt aantal werken vragen wij een schriftelijk verzoek dat wordt voorgelegd aan de conservator.
Gezien de decentrale opslag is het niet altijd mogelijk de gewenste stukken onmiddellijk beschikbaar te stellen. U wordt daarom verzocht uw aanvraag minimaal een week vóór uw bezoek aan de bibliotheekafdeling door te geven. Bezoek aan de leeszaal is dan mogelijk van dinsdag t/m vrijdag van 11:00-12:30 en van 13:00-16:45. Een afspraak kan gemaakt worden via 070-3462700 of bibliotheek@meermanno.nl.


foto: Theo de Nooij

  • Bezoekersinformatie