Schoolbezoek

Museum Meermanno is een museum over boekgeschiedenis en boekvormgeving. In deze digitale wereld is het belangrijk om terug te kijken naar het verleden, om te ervaren hoe het boek nou eigenlijk ontstaan is.

Hoe maakten monniken vroeger een boek? Hoe schrijf je eigenlijk met een ganzenveer? Hoe wordt perkament gemaakt? Op de zolder van Meermanno is een middeleeuws scriptorium waar schoolklassen kunnen leren kalligraferen met een echte ganzenveer. Het museum heeft een drukkerij waar je losse loden letters kan zetten en afdrukken. Ook als je nog niet kan lezen en schrijven is dit een spannende plaats waar kleuters met grote houten drukletters kunnen stempelen.

Voor elke leeftijdscategorie is er een programma. In het basisonderwijs kunnen de leerlingen aan de slag in het scriptorium of de drukkerij. Klik hier voor meer informatie: Basisonderwijs .

Ook het voortgezet onderwijs komt aan zijn trekken; voor hen zijn er verschillende actieve schoolprogramma’s die de geschiedenis van het boek laten zien. Klik hier voor meer informatie: Voortgezet onderwijs .

Studenten zijn ook van harte welkom; een rondleiding door het museum in combinatie met een druk- of schrijfworkshop combineert theorie met praktijk.

Bekijk de beschikbare programma’s en reserveer via onze reserveringsservice