Zoeken in online catalogus

Prinsessegracht 30
2514 AP Den Haag
T 070 34 62 700
info@meermanno.nl
www.meermanno.nl

Openingstijden Museum
MA | gesloten
DI t/m ZO | 11:00 - 17:00 uur
Gesloten op feestdagen

Het museum is op Eerste en Tweede Paasdag gesloten.

Toegangsprijzen


Scholen

Museum Meermanno is een museum over boekgeschiedenis en boekvormgeving. In deze digitale wereld is het belangrijk om terug te kijken naar het verleden, om te ervaren hoe het boek nou eigenlijk ontstaan is.

Hoe maakten monniken vroeger een boek? Hoe schrijf je eigenlijk met een ganzenveer? Hoe wordt perkament gemaakt? Op de zolder van Meermanno is een middeleeuws scriptorium waar schoolklassen kunnen leren kalligraferen met een echte ganzenveer. Het museum heeft een drukkerij waar je losse loden letters kan zetten en afdrukken. Ook als je nog niet kan lezen en schrijven is dit een spannende plaats waar kleuters met grote houten drukletters kunnen stempelen.

Voor elke leeftijdscategorie is er een programma. In het basisonderwijs kunnen de leerlingen aan de slag in het scriptorium of de drukkerij.

Ook het voortgezet onderwijs komt aan zijn trekken; voor hen is er een speciaal scriptorium- of drukkerijprogramma ontwikkeld.
Studenten zijn ook van harte welkom; een rondleiding door het museum in combinatie met een druk- of schrijfworkshop combineert theorie met praktijk.

Bekijk de beschikbare programma’s en reserveer via onze reserveringsservice