Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Alice

< Terug naar tentoonstellingsarchief

Alice in Wonderland 150 jaar

Tentoonstelling van 27 juni t/m 1 november 2015

aantafel3.jpg

Dit jaar bestaat de Engelse klassieker Alice in Wonderland honderdvijftig jaar. Het verhaal geschreven door Lewis Caroll is sinds de publicatie in 1865 een groot succes en is niet meer weg te denken uit de literatuur. Wereldwijd zijn er duizenden versies van het boek verschenen en tal van illustratoren hebben de avonturen van Alice getekend. Al generaties lang is het tijdloze kinderboek geliefd bij zowel kinderen als volwassenen. In deze tentoonstelling wordt een selectie van verschillende versies getoond uit een privéverzameling, van hele vroege drukken tot de nieuwste uitgaven en van de wijdverspreide Disney-variant tot bijzondere kunstenaarsboeken, waaronder die van Salvador Dalí. 

Het verhaal gaat over het meisje Alice dat via een val door een konijnenhol in een bijzondere wereld belandt met een andere werkelijkheid die ze tot dusver kende. Niemand lijkt haar te begrijpen en ze heeft verwarrende gesprekken met vreemde figuren zoals een wit konijn met een groot horloge, een waterpijprokende rups op een paddenstoel, een grijnzende kat die zichzelf in het niets kan laten verdwijnen, een gekke hoedenmaker op theevisite bij een haas en een boze koningin met haar personeel die eruit zien als speelkaarten. 

Het fantasierijke verhaal is tevens diepgeworteld in de populaire cultuur en wordt gebruikt in reclame, spotprenten, speelgoed en tal van andere artikelen. In honderdvijftig jaar is Alice in Wonderland uitgegroeid tot een wereldwijd bekend verhaal, een bron van inspiratie en een begrip.


---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------