Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Art Nouveau wandeling

Bijzondere Band.png

Art Nouveau wandeling

Waar kunt u dit voorjaar beter kennismaken met de Art Nouveau dan in Den Haag? Combineer een bezoek aan de tentoonstelling ‘De bijzondere band: Art Nouveau-boeken van Dijsselhof, Lion Cachet en Nieuwenhuis’ met een wandeling door de Haagse binnenstad en de architectonische pareltjes van deze kunststroming.

Want wie de vernieuwende architectuur van rond 1900 wil bewonderen moet echt in Den Haag zijn. Wandel daarom op zondag 23 juni mee met Maurits Burgers van Wandelen met Maup.

 

BOEK UW TICKET ONLINE

WANNEER

Zondag 23 juni 2019 (start 12.00 tot ca. 15.00 uur)

Programma
12.00 uur Bezoek Museum Meermanno (u mag ook al vanaf 11.00 uur het museum bezoeken)
13.30 uur Start Art Nouveau wandeling vanaf Huis van het boek | Museum Meermanno, langs o.a. het Huis van Lorrie, een van de weinige Nederlandse huizen in de internationale art- nouveau stijl en voert u mee naar Haagse iconen van deze kunststroming

IMG_3467.jpg

De wandeling duurt ca. 1,5 uur

KOSTEN EN BOEKEN

De kosten voor het bezoek aan het museum en de wandeling zijn:

Kosten: € 20,00 euro per persoon (zonder Museumkaart); Met Museumkaart € 10,00. Boek hier uw ticket(s).

De wandeling is alleen te boeken in combinatie met een bezoek aan het museum. 

---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------