Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

BezoekADRESGEGEVENS

Huis van het Boek | Museum Meermanno

Prinsessegracht 30
2514 AP Den Haag
T 070-3462700
info@meermanno.nl


GRATIS TOEGANG VOOR

Museumkaart/Vrienden/ICOM
Leden Vereniging Rembrandt

TOEGANGSPRIJZEN

Volwassenen vanaf 19 jaar € 10,00

CJP/Ooievaarspas/Uitpas volwassenen € 5,-

Studenten en Jeugd 13 t/m 18 jaar € 5,-
Kinderen 4 t/m 12 jaar € 5,-

Kinderen en Jeugd met Ooievaarspas € 2,50

Cultuurkaart/CJP Jeugd met 15% korting € 4,25

Museum Meermanno is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Op aanvraag kan een (te duwen) rolstoel worden gereserveerd via 070-3462700.


LEESZAAL

De leeszaal is op afspraak te bezoeken. In principe worden alle stukken uit de collectie op verzoek in de leeszaal ter inzage gegeven. Voor een beperkt aantal werken vragen wij een schriftelijk verzoek dat wordt voorgelegd aan de conservator.
Gezien de decentrale opslag is het niet altijd mogelijk de gewenste stukken onmiddellijk beschikbaar te stellen. U wordt daarom verzocht uw aanvraag minimaal een week vóór uw bezoek aan de bibliotheekafdeling door te geven. Bezoek aan de leeszaal is dan mogelijk van dinsdag t/m vrijdag van 11:00-12:30 en van 13:00-16:45. Een afspraak kan gemaakt worden via 070-3462700 of bibliotheek@meermanno.nl.

OPENINGSTIJDEN

Open: dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur

Extra open op de volgende feestdagen:

- Tweede Paasdag
- Hemelvaartsdag
- Tweede Pinksterdag - Tweede Kerstdag

Gesloten: op de volgende feestdagen is het museum gesloten:

- Nieuwjaarsdag
- Eerste Paasdag
- Koningsdag
- Bevrijdingsdag
- Eerste Pinksterdag
- Eerste Kerstdag

Op afspraak en voor groepen is het museum ook op andere tijden te bezoeken. Reserveer: T 070-3462700
E-mail: reserveringen@meermanno.nl


BEREIKBAARHEID

Het museum is gelegen tegenover het Malieveld en is op tien minuten loopafstand van station Den Haag CS. U kunt ook tram 9 nemen en na een halte uitstappen bij halte Malieveld. Meer informatie op www.htm.nl.


 

MUSEUMCAFÉ

In het museumcafé is koffie en thee verkrijgbaar. U kunt op vijf minuten lopen van het museum bij verschillende café’s en restaurants lunchen.

---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------