Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Burgemeester bezoekt Huis van het boek

Burgemeester bezoekt                                                  Huis van het boek | Museum Meermanno

Rickey Tax vertelt over Maerlants  Rijmbijbel  uit 1332, foto Frank Jansen

Rickey Tax vertelt over Maerlants Rijmbijbel uit 1332, foto Frank Jansen

Op 23 augustus 2018 bracht de burgemeester van Den Haag Pauline Krikke een bezoek aan Huis van het boek | Museum Meermanno. Het boekenmuseum dat al sinds 1852 gevestigd is aan de Prinsessegracht in Den Haag toont t/m 23 september de tentoonstelling ‘Druk in Den Haag’ waarin het eerste boek dat gedrukt werd in Den Haag centraal staat. Dat is op 4 september precies vijfhonderd jaar geleden. Ook in het Haags Gemeentearchief, de Centrale Bibliotheek en de Koninklijke Bibliotheek wordt hieraan aandacht besteed.

Directeur Sandra Bechtholt en Eva Biesiot, hoofd Corporate Communicatie van de Koninklijke Bibliotheek, leidden samen met conservatoren Erik Geleijns en Rickey Tax de burgemeester langs de dertig Haagse boekenverhalen.

Burgemeester Pauline Krikke toonde zich zeer geïnteresseerd: “Den Haag is een echte boekenstad. Met 30 boeiende boekenverhalen laat de tentoonstelling dat goed zien. Zo vertelde conservator Erik Geleijns over drukker Hugo Jansz. Van Woerden. Hij drukte in onze stad het eerste boek. Dat is volgende week precies 500 jaar geleden. Indrukwekkend om te bekijken, want het is het enige exemplaar dat er nog is. En dat Den Haag daarnaast het oudste boekenmuseum ter wereld huisvest, maakt het extra bijzonder.”

Na het bekijken van de tentoonstelling wierp Pauline Krikke nog een blik in het Open illustratieatelier voor kinderen op de sfeervolle museumzolder. Geïnspireerd door de prachtige prentenboeken van Ronald en Marije Tolman maken de kinderen zelf hun eigen kunstwerken.

 

 

 

 


---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------