Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

BZV pop-up miniboekje


EEN POP-UP MINIBOEKJE


Museum Meermanno bezit ruim zeshonderd miniatuurboekjes, waaronder meer dan vijftig uit de 17de en 18de eeuw en enkele tientallen uit de 19de eeuw. Dit miniboekje van recentere datumis een van de bekendste boeken uit de Britse literatuur: A Christmas Carol van Charles Dickens. Een paar dagen voor Kerstmis in 1843 verscheen de eerste oplage van zesduizend exemplaren die binnen een week was uitverkocht. Sindsdien zijn er talloze edities van dit boek gepubliceerd, maar slechts één is er gebonden in donkerbruin palingleer en niet groter dan een vingerkootje. Dit miniatuurboekje, dat vanzelfsprekend slechts een fragment van Dickens’ tekst bevat, verscheen in 2004 bij uitgeverij Miniatuur Boekbinden van Tine Krijnen in een oplage van 150 exemplaren. Het telt negen, als een harmonica gevouwen pagina’s met opspringende en bewegende figuren. De tekst, gedrukt in lettergrootte 0,5, is leesbaar met een vergrootglas, en de sluiting aan de voorzijde van het bandje bestaat volgens de uitgever uit een stukje ‘gerecycled ivoor’. Bij het boekje, dat niet alleen een miniatuurboek, maar bovendien een pop-up-boek, is hoort ook een proefpagina en een certificaat op mini-formaat.

Charles Dickens, a Christmas Carol. [Berkhout], Miniatuur Boekbinden Tine Krijnen, 2004. [MI 332]

45774-logo-b-zkt-v-png.jpg


Hoe doet u mee aan de actie?

Als u uw keuze gemaakt hebt voor een te adopteren boek, dan mailt u de volgende gegevens naar boekzoekt@meermanno.nl:

  • naam, adres, postcode en woonplaats
  • titel van het boek
  • naamsvermelding zoals die op het certificaat moet komen (bijv. A. Jansen)
  • bedrag waar voor u wilt adopteren: € 50, € 250, € 1000, € 5000 of een bedrag naar keuze (vanaf € 50,-)
  • of u wel of niet een certificaat wilt ontvangen

Het aangegeven bedrag kunt u overmaken op rekeningnummer NL62INGB0000611459 (iban) ten name van Museum Meermanno te Den Haag, o.v.v. 'Boek zoekt vrouw'.

Contact

Heeft u vragen over deze actie mailt u dan naar boekzoekt@meermanno.nl of neem telefonisch contact op met Aafke Boerma (Tel) 070-3462700.


---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------