Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Workshop miniatuur boekbinden volwassenen 9 DEC


Workshop miniatuur boekbinden voor volwassenen

In Meermanno kunt u op dit moment honderden miniatuurboekjes bewonderen in de tentoonstelling 'Xtra small'

Ga zelf aan de slag onder leiding van Melinda Koopman en Rosalie Bijl en ervaar wat er allemaal komt kijken bij het maken van een mini-boekje. Maak tijdens deze workshop twee miniatuurboekjes:  een genaaid boekje met een papieren omslag en een enkelkaternbinding met een gevouwen omslag.

Tijdens de workshop zullen diverse boekbindtechnieken aan de orde komen zoals rillen, vouwen, meten, snijden en verschillende naaisteken. Geef met stempels de boekjes een persoonlijke tint! 

DSC05838.jpg

 

  

  

 

 

 

WANNEER

Zaterdag 9 december 13.00- 16.00 uur  

VOOR WIE

Volwassenen

AANMELDEN

Reserveren verplicht via: reserveringen@meermanno.nl of bel 070-3462700 (Winnifred Dijkstra)

Voor deze workshop is geen boekbindervaring nodig, iedereen is van harte welkom! De workshop is inclusief alle benodigde materialen en koffie of thee met iets lekkers.

KOSTEN

€  25,00 (inclusief museumentree)

moniboekjes.jpeg