Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Cultuurmenu


CULTUURMENU


Bij het Cultuurmenu bieden Haagse musea en erfgoedinstellingen gezamenlijk een programma voor het Haagse basisonderwijs. Iedere instelling ontwikkelt een les voor een bepaalde klas die aansluit bij het lesprogramma op school. Gezamenlijk vormen de lessen een doorlopende leerlijn in de schoolcarrière van het kind. Museum Meermanno biedt het programma ‘Lettersoep’ aan voor de kleuters van de Haagse scholen die meedoen aan het Cultuurmenu.

Heeft u belangstelling voor het Cultuurmenu? Kijk dan bij www.cultuurmenu.nl voor meer informatie.

Let op! Dit programma is voor niet-Haagse scholen alleen te boeken via het Cultuurmenu.


LETTERSOEP

Zullen we samen een boek gaan koken? Welke ingrediënten heb je dan nodig? Om te beginnen heb je heel veel letters nodig, want zonder letters krijg je geen woorden. Voor de smaak voegen we nog een paar mooie plaatjes toe en natuurlijk een grote scheut fantasie. Goed roeren en klaar is het boek! Zou hij lekker smaken?
De kinderen maken kennis met het boekenmuseum door middel van onderwerpen en opdrachten op hun niveau. Verzamelen, letterherkenning en het maken van een boek komen aan bod, maar vooral PLEZIER is van belang bij dit programma.

Zie voor meer informatie: lesbrief lettersoep Meermanno.


---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------