Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

De Conservator vertelt......

Press.jpg

De conservator vertelt….Hoe Laurens Janszoon Coster de boekdrukkunst uitvond...

Conservator Oude Collectie, Erik Geleijns, neemt u op Tweede Paasdag mee op een reis langs de geschiedenis van de Boekdrukkunst!

Eeuwenlang werd de Haarlemse koster Laurens Janszoon Coster beschouwd als de uitvinder van de Boekdrukkunst. Ook de Baron van Westreenen en zijn achterneef en grote voorbeeld, Johan Meerman, waren hiervan overtuigd.
Maar was Laurens Janszoon Coster wel echt de uitvinder? Of was het toch de Duitser Johannes Gutenberg die verantwoordelijk was voor deze belangrijke innovatie in de boekdrukkunst. 

Tijdens de exclusieve bijeenkomst in de prachtige boekenzaal van het museum vertelt Erik Geleijns meer over deze fascinerende geschiedenis. En daar kunt u bij zijn!


Bestel snel uw kaarten hier en geniet van het bijzondere verhaal over het ontstaan van de Boekdrukkunst!

Er zijn slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar dus reserveer op tijd.

WANNEER

Maandag 22 april
van 12.00 tot 13.00 uur

BOEK UW TICKET ONLINE

Kosten: 3,50 excl. entreeprijs (Museumkaart is geldig)

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------