Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

De Dag van het Tekenen

de-Dag-van-het-tekenen.jpg

de Dag van het tekenen
Voor kinderen die van tekenen houden!

25 februari 2019

Vind jij het leuk om te tekenen en ben je tussen de 9 en 12 jaar oud? Dan zien we je graag op de Dag van het tekenen in Huis van het boek| Museum Meermanno op 25 februari 2019. Je krijgt les van bekende illustratoren zoals Thé Tjong-Khing en Floor Rieder en leert meer over de verschillende technieken en materialen. En je mag de hele dag lekker tekenen! Aan het einde sluiten we dag af met een mini tentoonstelling en kun je alles wat je gemaakt hebt laten zien aan elkaar en aan je ouders.

Voor wie: voor kinderen die van tekenen houden (9 t/m 12 jaar)
Wanneer: maandag 25 februari, tussen 10.30 en 16.00 uur
Kosten: € 15,00 per kind, inclusief museumentree, limonade en wat lekkers. (Let op: wel zelf lunch meenemen!)
Tickets: boek hier online tickets (maximaal 50 kinderen)

Programma
- 10.30-11.30 uur kinderlezing en opdracht Thé Tjong-Khing
- 11.45-12.45 uur workshopronde 1 (Floor Rieder, Kiki van Kooijk, Lucia Contreras)
- 12.45-13.15 uur lunchpauze
- 13.15-14.15 uur workshopronde 2 (Floor Rieder, Kiki van Kooijk, Lucia Contreras)
- 14.30-15.30 uur workshopronde 3 (Floor Rieder, Kiki van Kooijk, Lucia Contreras)
- 15.30-16.00 uur afsluiting met mini tentoonstelling


Kiki van Kooijk.jpg

Workshop Kiki Kooijk

Tekenen zoals Quentin Blake

Het lijkt alsof Quentin Blake nergens bang voor is als hij tekent. Het plezier spat er van af! Wil jij ook  leren tekenen zoals Quentin Blake? Bij deze workshop doe je verschillende oefeningen aangeraden door Quentin Blake zelf en werk je daarna aan je eigen personage op papier. De les wordt gegeven door illustrator Kiki van Kooijk.


© Lucia Contreras

© Lucia Contreras

Workshop Lucia Contreras

Kan een achtergrond praten?

Bij een illustratie is de achtergrond net zo belangrijk als de hoofdpersoon. Het kan de hele tekening eng, triest, vrolijk of juist heel spannend maken. Toch wordt hier vaak weinig aandacht aan gegeven. Beeldend kunstenaar Lucia Contreras laat je zien hoe je met kleur, contrast en met verschillende materialen sfeer en gevoel kan creëren in je tekening. 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------