Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

De maand van de kalligrafie

beeld-Maand-van-de-kalligrafie.jpg

De Maand van de kalligrafie

April staat in het teken van de kunst van het schrijven: kalligrafie uit verschillende culturen. Elk weekend in april is er een andere workshop te volgen waarbij je niet alleen een introductie krijgt in de kalligrafiekunst, maar ook een uniek inkijkje in de cultuur in smaak en in schoonheid. De kalligrafie uit elke cultuur is anders, maar ze hebben als overeenkomst dat rust en concentratie nodig is om te kalligraferen. Een welkome afwisseling uit de hectiek van alledag. 

Ervaring is niet nodig, leuk voor beginners maar ook voor gevorderden.

Zaterdag 6 april: Japanse kalligrafie (Makiko Udagawa)
Zaterdag 13 april: Arabische kalligrafie (Mohamad Badenjki)

Zaterdag 20 april: Westerse kalligrafie (Lililettering)
Vrijdag 26 april: Middeleeuwse kalligrafie (Hans de Heus)

Zondag 28 april: Handlettering (Hélène Peters)

BOEK NU UW TICKETS ONLINE

Zaterdag 6 april Japanse kalligrafie
Japanse kalligrafie is één van de meest spirituele en krachtige kunstvormen van Japan. Elke letter geeft de geest, gedachten en energie van een persoon weer. In de workshop Japanse kalligrafie maak je kennis met de dynamische en verfijnde Japanse kalligrafie en leert Kalligraaf Makiko Udagawa je genieten van de unieke beweging en het ritme van de penseel.

BOEK UW TICKET ONLINE

12.00-13.00 uur Japanse kalligrafie

14.00-15.00 uur Japanse kalligrafie

15.30-16.30 uur Japanse kalligrafie


Kosten: € 17,50 pp (exclusief entreeprijs) *
Max 10 personen per workshop
*Voor de deelnemers van de workshops bieden wij een gereduceerde entreeprijs van € 5,00

Japanse kalligrafie, Makiko Udagawa (2).jpg
Japanse kalligrafie, Makiko Udagawa.jpg

Zaterdag 13 april Arabische kalligrafie

Arabische kalligrafie is een eeuwenoude traditie die wordt overgeleverd van meester op leerling. Dit vakmanschap heeft zich ontwikkeld vanuit de oudheid tot nu. Door Arabische letters met elkaar te verbinden ontstaan er verschillende geometrische vormen, bewegingen en patronen.

In de workshop Arabische kalligrafie laat kalligraaf Mohamad Badenjki je eerst kennismaken met de rietpen en de verschillende soorten papier voordat hij de eeuwenoude techniek van het kalligraferen met amanah  -oprechtheid- aan je overlevert.

BOEK UW TICKET ONLINE

11.00-13.30 uur Arabische kalligrafie

14.00-16.30 uur Arabische kalligrafie


Kosten: € 30,00 pp (exclusief entreeprijs) *
Max 10 personen per workshop
*Voor de deelnemers van de workshops bieden wij een gereduceerde entreeprijs van € 5,00

Arabische kalligrafie, Mohamad Badenjki (2).jpg
Arabische kalligrafie, Mohamad Badenjki.jpg

Zaterdag 20 april Westerse kalligrafie

Stemactrice, kunstenaar en kalligraaf Lizemijn Libgott (Lililettering) heeft vele talenten, maar het Westerse schrift is haar specialiteit. In de workshop Westerse kalligrafie neemt Lizemijn je mee in het populaire Anglaise schrift. (Ook wel copperplate, zwelschrift of krulletter genoemd) Ze maakt hierbij gebruik van schuine pennen (oblique houders met een spitse penpunt). Leer stap voor stap om deze sierlijke letters te schrijven en te versieren met mooie krullen. 

BOEK UW TICKET ONLINE

12.00-16.00 uur Westerse kalligrafie
Kosten: € 40,00 pp (exclusief entreeprijs) *
Max 10 personen per workshop
*Voor de deelnemers van de workshops bieden wij een gereduceerde entreeprijs van € 5,00

Westerse kalligrafie, Lili lettering.jpg

Zondag 28 april Workshop Handlettering

Heb je altijd al eens willen spelen met letters? Grijp dan nu je kans met de workshop Handlettering van Hélène Peters. Hélène geeft uitleg over de aanpak en de compositie van handlettering. Na een kleine oefening worden de schetsen van een inspirerende quote uitgewerkt op mooi papier. Je kunstwerk krijg je mee in een lijstje voor aan de muur en Hélène deelt kleine goodiebags uit om thuis verder mee te werken.

13.30-16.00 uur
Kosten: € 35,00 pp (exclusief entreeprijs) *
Max 10 personen per workshop
*Voor de deelnemers van de workshops bieden wij een gereduceerde entreeprijs van € 5,00

Handlettering, Helene Peters.jpg
Handlettering, Helene Peters .jpg

---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------