Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

De maker vertelt... Wilma van Ipenburg

Lion Cachet.jpg

De maker vertelt….. batik op perkament naar Lion Cachet (door Wilma van Ipenburg)

Zaterdag 8 juni tussen 13.00 en 16.00 uur

De Art Nouveau-vormgever Lion Cachet kon als geen ander perkamenten boekbanden batikken. De resultaten zijn te zien in de tentoonstelling ‘De bijzondere band’. Honderd jaar later heeft boekbinder en restaurator Wilma van Ipenburg het volgens origineel recept nog een keer gedaan. Hoe zij hiertoe gekomen is en wat er bij deze ingewikkelde techniek allemaal komt kijken, vertelt ze op zaterdag 8 juni in de tentoonstelling, naast de boeken van de meester zelf.

Met veel materialen en filmbeelden onthult ze de kneepjes van het vak.

Wilma van Ipenburg, Jurjen Munk, Marissa Griffioen zijn op zaterdag 8 juni aanwezig tussen 13.00 en 16.00 uur.

Wanneer:
zaterdag 8 juni juni tussen 13.00 en 16.00 uur

Kosten:
gratis voor bezoekers van het museum (excl. entreeprijs)

 

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------