Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Educatie


EDUCATIE


Museum Meermanno is een museum over boekgeschiedenis en boekvormgeving. In deze digitale wereld is het belangrijk om terug te kijken naar het verleden, om te ervaren hoe het boek nou eigenlijk ontstaan is. En natuurlijk om uit te vinden wat het boek betekent voor onze toekomst.

Voor elke leeftijdscategorie is er een programma. Leerlingen van het basisonderwijs kunnen aan de slag in het scriptorium of de drukkerij. Ook het voortgezet onderwijs komt aan zijn trekken; voor hen zijn er verschillende actieve schoolprogramma’s die de geschiedenis van het boek behandelen.

Studenten van MBO, HBO en WO zijn ook van harte welkom; een rondleiding door het museum in combinatie met een druk- of schrijfworkshop combineert theorie met praktijk.---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------