Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Familieworkshop Art Nouveau tegeltjes beschilderen

Jjugendstil-art-nouveau-tegels-nieuw.jpg

Familieworkshop
Art Nouveau tegeltjes beschilderen

Wat zijn ze toch prachtig: de Art Nouveau bloemen, dieren, vormen en patronen. Je vindt deze stijl terug in architectuur, in boeken en sieraden maar ook veel op tegeltjes.


In de meivakantie kun je daarom, al dan niet met je (klein) kind, tegeltjes komen beschilderen in het museum. Er liggen Art Nouveau sjablonen klaar om je te helpen, maar je mag natuurlijk ook je eigen tegel bedenken. Er wordt echte porseleinverf gebruikt, dus thuis moet het tegeltje nog even in de oven afgebakken worden. Daarna kun je de kunstwerken aan de muur hangen of als onderzetter gebruiken. Een activiteit voor jong en oud!

Tip: 12 mei is het Moederdag en moeders zijn dol op tegeltjes!

WANNEER

tegel workshop klein.jpg

Dinsdag 23 april, dinsdag 30 april, donderdag 2 mei
Op inloop tussen  12.00 en 16.00 uur


WIE

Voor jong en oud

KOSTEN EN BOEKEN

Kosten: 6,50 per tegeltje (+museumentree, museumkaart geldig). Boek hier uw ticket(s).

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------