Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Inventaris familiearchieven


INVENTARIS FAMILIEARCHIEVEN


In 2012 verscheen een nieuwe inventaris van de archieven van Museum Meermanno. In Een wereld van verzamelaars en geleerden worden de archieven van Gerard en Johan Meerman, Willem van Westreenen en Pieter van Damme volledig ontsloten. Hieronder staan links naar twee hoofdstukken uit dat boek, die samen de toegang vormen tot de familiearchieven.

V: De familiearchieven Van Westreenen, Meerman en Van Damme

VI: De brieven in de familiearchieven. Alfabetische indices op de namen van de afzenders en ontvangers

De publicatie Een wereld van verzamelaars en geleerden is te koop in de museumwinkel of boekhandel.

In verband met het digitaliseringsproject Metamorfoze zijn de familiearchieven van Gerard en Johan Meerman, Willem van Westreenen en Pieter van Damme niet toegankelijk. Voor vragen omtrent het familiearchief kunt u contact opnemen met onze conservator oude collecties
Erik Geleijns (geleijns@meermanno.nl). 

 

 


---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------