Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Het kalenderboek

4 maart - Edo Smitshuijzen

4 maart - Edo Smitshuijzen

3 mei - Huda Smitshuijzen AbiFarès

3 mei - Huda Smitshuijzen AbiFarès

29 mei - Jeska Verstegen

29 mei - Jeska Verstegen

12 november - Studio Eyal & Myrthe

12 november - Studio Eyal & Myrthe

Halvitrine: Het kalenderboek 365 + 1 Days

20 september t/m 31 december 2017

 

7 drukkers, 2 boekbinders, 1 papierleverancier, 2 kartonleveranciers, 1 leverancier van bindmaterialen en 366 Nederlandse grafisch ontwerpers, kalligrafen, letterontwerpers en illustratoren werkten samen aan dit kalenderboek. Het bevat een staalkaart wat Nederland op dit moment te bieden heeft op het gebied van vormgeving en illustratie. Het is geheel in zwartwit, iedere vormgever maakte een spread met een datum van het jaar, in opdracht van Stichting Print. Het boek is vormgegeven door Melle Hammer.

Op vrijdag 8 september jl. is het kalenderboek ‘365 + 1 days’ gepresenteerd in Amsterdam. Het boek werd geheel belangeloos gemaakt en de inkomsten van het boek worden gebruikt voor het organiseren van projecten en activiteiten met betrekking tot Nederlandse grafische vormgeving en typografie voor ontwerpers, studenten en publiek.

Naast de 366 ontwerpers en illustratoren werkte een dertiental grafische bedrijven mee: 7 drukkers – NPN Drukkers uit Breda, RobStolk uit Amsterdam, Art Libro – Drukkerij Roelofs uit Enschede, ANDO uit Den Haag, LenoirSchuring uit Amsterdam, Drukkerij Tielen uit Boxtel en Raddraaier uit Amsterdam; 2 binderijen – Binderij Abbringh uit Groningen en Binderij Patist uit Den Dolder; 1 papierleverancier – Igepa uit Tiel; 1 leverancier van bandmateriaal – Winter & Company uit Culemborg en 2 kartonleveranciers – Koninklijke Moorman Karton uit Weesp en Eska uit Hoogezand-Sappemeer.

In de halvitrine is naast een aantal exemplaren van het kalenderboek ‘365 + 1 Days’ ook een aantal ontwerpschetsen van Karen Polder en Anke Broeren te zien. 

Het kalenderboek ‘365 + 1 Days’ (ISBN: 978-90-826806-0-7) kost € 29,95 en is verkrijgbaar via de webshop van Stichting Print, www.buyprint.nl, en vanaf 1 oktober in de museumwinkel.


---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------