Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Koningstunnel

Renovatie Koningstunnel

1 maart tot 1 oktober 2019

De Koningstunnel wordt in 7 maanden tijd compleet vernieuwd. Tijdens deze renovatie is de tunnel van 1 maart tot 1 oktober 2019 afgesloten voor verkeer. Dit heeft grote gevolgen voor het verkeer. Weggebruikers die normaal door de tunnel rijden, krijgen te maken met omleidingen, extra drukte en langere reistijd.

Autoverkeer

Autoverkeer moet rekening houden met ongeveer 10 tot 30 minuten extra reistijd in de spits. Buiten de spits is de extra reistijd beperkt. Om ervoor te zorgen dat 20.000 auto’s, vrachtwagens en bussen die dagelijks door de Koningstunnel rijden toch goed hun weg kunnen vinden, worden er meerdere omleidingsroutes ingesteld.

Bus

Lijn 20 en 29 rijden normaal gesproken door de Koningstunnel. Tijdens de werkzaamheden rijden beide lijnen een andere route via de Rijnstraat, Bezuidenhoutseweg en Prinsessegracht (en andersom). Alle haltes blijven bereikbaar.

Fietsers

Fietspaden blijven bereikbaar. Wel is het op de Prinsessegracht en Bezuidenhoutseweg drukker met autoverkeer en stadsbussen. Verkeersregelaars regelen daar het verkeer tijdens drukke periodes.

Verkeersmaatregelen gemeente Den Haag

De gemeente Den Haag doet er alles aan om weggebruiker goed te informeren. Voor alle verkeersmaatregelen verwijzen we u naar de website van de gemeente: https://www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/verkeer-en-vervoer/bereikbaarheid/renovatie-koningstunnel.htm

63a23ed0-29de-477a-adfd-3434d054aa65_Kaart Koningstunnel.jpg

 
 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------