Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Leestekenen

< Terug naar tentoonstellingsarchief

Leestekenen
De eigenzinnige kijk van Joke van Leeuwen op het alfabet

Tentoonstelling van 9 juni t/m 19 augustus 2012

Tentoonstelling met gastconservator en Gouden Ganzenveer-winnaar Joke van Leeuwen.

’Leestekenen’ is een tentoonstelling voor jong en oud over woord en beeld en hoe die met en in elkaar verstrengeld kunnen zijn.

Uitgaande van de collectie van het Museum Meermanno en het werk van Joke van Leeuwen focussen we op het alfabet in een boeiende reeks abc-boeken, op beelden die al dan niet toevallig ook letters zijn en op de verwevenheid van tekst en beeld in allerlei andere vormen, van eeuwenoude boeken tot visuele poëzie en voorbeelden uit het werk van Joke van Leeuwen. Verrassing en speelsheid zijn hierbij een leidraad.


---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------