Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Lowlands

Huis van het boek | Museum Meermanno op Lowlands

Lowlands.jpg

Ook dit jaar is Huis van het boek te vinden op het Ohlalalaantje tijdens Lowlands. Een voorproefje van de tentoonstelling ‘Foute boeken?’ is deze zomer te zien op Lowlands (16 t/m 18 augustus). Net als vorig jaar presenteert Huis van het boek zich op Lowlands in het Ohlalalaantje. In de Banned Books Club wordt de bezoeker op dezelfde manier aan het denken gezet als in de tentoonstelling. Zo worden er voorbeelden van verboden boeken uit totalitaire regimes getoond, bijvoorbeeld Darwins On the origin of Species en veel Lolita’s. Waarom verboden, waarom fout? De bezoeker mag het zeggen.

Bij de container van Huis van het boek kun je ook terecht voor lezingen van o.a. Jeroen Salman, Mounir Samuel, Steven de Peven, Bert Sliggers, Mick Johan en Cathelein Aaftink. Het tijdschema vind je op deze pagina zodra dit bekend is.

met dank aan o.a. Maaike Strengholt (projectcoördinatie Lowlands), Bert Sliggers, Lowlands en Mojo Concerts

Bert Sliggers, gastconservator van de tentoonstelling ‘Foute boeken?’ geeft op vrijdag, zaterdag en zondag alvast een inkijkje in de tentoonstelling. Kijk hier voor het programma en tijden.

George van Aalst,  Het Kerstjoodje , Uitgeverij W. Kirchner, Amsterdam 1924

George van Aalst, Het Kerstjoodje, Uitgeverij W. Kirchner, Amsterdam 1924

Hans Graf von Monts,  De Joden in Nederland , Uitgave Reichskommisariat, 1941

Hans Graf von Monts, De Joden in Nederland, Uitgave Reichskommisariat, 1941

Willy Schermelé,  Het Groote Negerboek,  1932

Willy Schermelé, Het Groote Negerboek, 1932

Harriet Beecher-Stowe, opnieuw verteld door Elise de Graaf, D e negerhut van oom Tom , zonder jaar (c. 1910), zonder plaats, zonder uitgever.

Harriet Beecher-Stowe, opnieuw verteld door Elise de Graaf, De negerhut van oom Tom, zonder jaar (c. 1910), zonder plaats, zonder uitgever.


---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------