Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Lucebert halvitrine

foto.1.JPG

Halvitrine: Lucebert

15 februari t/m 4 maart 2018

Ter gelegenheid van de verschijning van de biografie van Wim Hazeu over de kunstenaar en schrijver Lucebert (1924-1994) en een heruitgave van diens verzamelde gedichten worden enige werken uit onze collectie gepresenteerd. Naast zijn vrije werk maakte Lucebert veel werk voor derden, waaronder veel boekillustraties en omslagontwerpen. In totaal maakt Lucebert 45 omslagontwerpen voor verschillende uitgevers, waaronder ruim twintig in de periode 1947-1959.

Het kunstenaarsinitiatief PlaatsMaken in Arnhem gaf vanaf 1985 kunstenaarsboeken in een beperkte oplage uit. De meest prestigieuze boeken maakten zij in de zogenaamde S-reeks. In 1991 verscheen in deze reeks Lucebert 1991 in 75 genummerde en gesigneerde exemplaren. Van deze uitgave bezit Museum Meermanno een verzameling proefdrukken, waarvan een aantal niet voor het boek zijn gebruikt.


---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------