Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Maakdagen

Maakdagen

28 en 29 september 12.00- 16.30 uur

Professionele drukkers leggen uit hoe het drukken met loden letters in zijn werk ging. Hoe zien die letters eruit? Wat is een zethaak en wat is hoogdruk? Je krijgt antwoord op al je vragen over dit ambacht. Maak zelf een afdruk op één van de persen.

De maakdagen worden georganiseerd in samenwerking met Arts Crafts Council Nederland.

IMG_6312.jpg

---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------