Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Maand van de Geschiedenis 2017


Geluk zit in een klein boekje

Altijd al een miniatuurbibliotheek van binnen willen zien?

In de kleine, maar fijne tentoonstelling 'Xtra small. Miniatuurboekjes in Museum Meermanno' laten we meer dan 300 miniatuurboekjes zien. Centraal staan de maar liefst 155 inzendingen voor de internationale boekbindwedstrijd te zien die de Stichting Handboekbinden samen met Uitgeverij de Buitenkant en Museum Meermanno eind 2016 uitschreef. Daarnaast is er ook nog een echte miniatuurbibliotheek.

Iedere woensdagmiddag in oktober opent de conservator speciaal voor u de miniatuurbibliotheek van Museum Meermanno. In die bibliotheek staan 1.515 miniatuurboekjes. Speciaal voor de Maand van de Geschiedenis laat hij deze woensdagmiddagen de meest bijzondere boekjes zien, waaronder enkele uit een geheime kast... Daarna gaat de kast weer dicht en vertelt de conservator over de tentoonstelling Xtra small. Miniatuurboekjes in Museum Meermanno. Daarin zijn van 3 oktober 2017 t/m 7 januari 2018 meer dan driehonderd miniatuurboekjes te zien.

 

 

     Waar en wanneer?

  • Wanneer: woensdagmiddag 4, 11, 18 en 25 oktober van 14.00 tot 15.00 uur.
  • Kosten: deze speciale ontvangst kost slechts €4,50 exclusief de toegang tot het museum ( € 9,50 euro, Museumkaart gratis).
  • Aanmelden via: aanmelden@meermanno.nl. Bij deze ontvangst kunnen maximaal 15 mensen aanwezig zijn. Meldt u zich dus snel aan.