Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Monsterlijke gedichten drukken

inktmonster drukpers (1).jpg

Monsterlijke gedichten drukken

vanaf 14 oktober 2018 elke zondag tussen 12.00 en 16.00 uur

Elke zondag kun je in de drukkerij op ons eigen 200 jaar oude ‘inktmonster’ een afdruk maken van een gedicht over een gruwelijk monster. Hoe hij er uit ziet moet je zelf bedenken!

Doe eerst inspiratie op in de tentoonstelling ‘De vrienden van Quentin Blake: Matilda, Mr Stink en de Minpins’ en teken daarna met pen en inkt jouw eigen Grote harige Gloep, De hopeloze Flopper, De grote ziedende Smots, Het langstaart Jodeldier, de grote gehoornde Glunk of De alom gevreesde veertienpotige Galumposaurus

WANNEER

vanaf 14 oktober 2018 elke zondag tussen 12.00 en 16.00 uur

KOSTEN

Gratis voor bezoekers van het museum

 

 


---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------