Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Museumnacht 2017


Museumnacht 2017                                      Zaterdag 21 oktober 20.00- 01.00 uur

Maak je borst maar nat, want cultureel Den Haag zet de wereld weer even op zijn kop tijdens de Museumnacht op zaterdag 21 oktober. Geniet tot in de late uurtjes van hippe deuntjes, maffe workshops, freaky optredens en best wel interessante rondleidingen. 

Om 20.00 uur gaat ook bij Museum Meermanno de deur voor je open en kan je avontuur beginnen.  

PROGRAMMA:

Discofreaks kom naar Museum Meermanno!

Coverband Disco & Zo krijgt met ‘Le Freak’ zeker de voetjes van de vloer. Disco hits en medleys vliegen je om de oren. The Trammps, Bee Gees en wat dacht je van
Donna Summer of Abba? Get your drinks, your dancing shoes and freak out!

Optreden Museumnacht: 21.30 tot 22.15 bij Museum Meermanno. Mis het niet! 


Starttijden voor deze programma onderdelen: 20.30, 21.30, 22.30 en 23.30

Late night minicollege fabeldieren

Kort maar krachtig. Onze conservator Oude Collecties neemt je tijdens de Museumnacht mee in de mystieke wereld van het fabeldier.

In dit late night minicollege laat de conservator een middeleeuws handschrift, een rijk geïllustreerd bestiarium (Bestiarius. West-Frankrijk, ca. 1450),  zien met o.a. imaginaire dieren zoals een eenhoorn en de satyr. Pas maar op dat je zelf niet plots in een fabeldier verandert.

Minitour door tentoonstelling 'Xtra Small

Ga mee met een boekbinder en duik in de wereld van de miniatuurboekjes. En als wij zeggen mini, bedoelen we ook echt mini! Deze boekjes zijn in de hoogte, breedte en dikte maximaal 3 inch (76,2 mm).

Kom erachter hoe populair deze miniboekjes wereldwijd zijn en wat voor vakwerk het vereist om ze te kunnen maken. Slechts acht personen kunnen per keer aan deze minirondleiding deelnemen (mini groep). Dus zorg dat je op tijd bent. 


Doorlopende activiteiten:


Freaky Fotoshoot  

Strike a pose en kruip voor de camera van een professionele fotograaf. Wie weet ben je straks vereeuwigd in freaky stijl…..

Schilderen met een twist

Weleens geschilderd met een kwast op bijvoorbeeld je hoofd of je voet? Nee? Dan wordt het hoog tijd! Wring je in allerlei bochten en ontdek de kunstenaar in jezelf.

Maak een freaky masker

Maak van jezelf de grootste freak en knutsel je eigen horror face. Freak like me...... 


meermanno 1b.jpg

Verrassingsperformance

Laat je tijdens de Museumnacht verrassen door Art Performer Yvette Teeuwen: op onverwachte momenten en op verschillende mooie plekjes van het museum kun je terloops door haar 'bezongen' worden in zachte of knallende abstracte oer-klanktaal en wie weet wat er nog meer gebeurd in-dit-heden-van-het-verleden..

www.yvetteeuwen.nl