Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Museumnacht 2018


Museumnacht 2018                                      Zaterdag 6 oktober 20.00- 01.00 uur

Vurige optredens, workshops vol passie en nachtelijke colleges. Laat u verrassen in het oudste boekenmuseum ter wereld. Dit jaar: een sneakpreview van de tentoonstelling 'De vrienden van Quentin Blake: Matilda, Mr Stink en de Minpins' over de wereldberoemde illustrator Quentin Blake (van o.a. Matilda en de GVR).

Kaarten verkrijgbaar via www.museumnachtdenhaag.nl

Om 20.00 uur gaat ook bij Museum Meermanno de deur voor je open en kan je avontuur beginnen.  


PROGRAMMA:

meermanno-baron.jpg

Beleef het verhaal van de Baron!

Bijna twee eeuwen geleden woonde in het museum Baron van Westreenen van Tiellandt. Hij is de oprichter van het museum. Zijn liefde voor boeken, oudheden en zijn honden was groot…. maar hoe zat dat met zijn liefdesleven?

Maak kennis met de Baron en zijn achternicht Susanne Gerarda van Westreenen met wie hij slechts kort getrouwd was. En wat voor rol speelde zijn butler eigenlijk?

Duur: 20 minuten (start 21.00, 22.00 en 23.00)


Late night minicollege  

Kort maar krachtig. Onze conservator Oude Collecties toont je tijdens de Museumnacht bijzondere handschriften waar je zeker van in vuur en vlam zal staan (figuurlijk dan!)

Duur: 20 minuten (start 20.30, 21.30, 22.30 en 23.30)

Liefdesliedjes sing-a-long

Test je zangtalent!

Geniet van vlammende of juist zoete liefdesliedjes en laat je verleiden om nog wat mee te zingen.

Duur: 20 minuten (start 20.15, 21.15, 22.15 en 23.15)


Doorlopende activiteiten:


Strike a pose... deze fotoshoot zet je in Vuur en Vlam

Kruip voor de camera van een professionele fotograaf en strike a pose. Laat je vereeuwigen op een roze wolk en wie weet schiet cupido wel raak….

Een luchtige maar ondeugende workshop

Op het oog een luchtige workshop, maar onze ballonendame leert je de meeste spannende dingen vouwen van ballonnen. Een workshop vol passie dus.

Liefdeslab: creëer je eigen liefdeselixer!

Op zoek naar de ware die jou in vuur en vlam zet? Stap het liefdeslab in en creëer een speciaal liefdeselixer.  

 


tent-2339491-1920.jpg

The secret garden: spannende dingen in intieme tentjes

Bezoek the secret garden van het museum en kruip in een van de intieme tentjes waarin gepassioneerde verhalen worden verteld. Droom even weg met je geliefde.


---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------