Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Museumnacht 2019

Museumnacht 2019

Zaterdag 5 oktober 2019

In het Huis van het boek kun je je eigen tijd kiezen; wil je versnellen of juist vertragen? Wil je na een drukke werkdag heerlijk ontspannen met klankschalentherapie, of wil je juist supersnel leren ‘hakken’ door een echte gabber? De lift is de tijdmachine die je helpt in de juiste flow te komen: boven in het gebouw gaat de tijd vreemd genoeg veel langzamer dan beneden..

Ben je een beetje gestrest de laatste tijd? Geen nood! In Huis van het boek | Museum Meermanno zijn doorlopend een aantal rustgevende workshops te volgen. Mis het niet!

Natuurlijk is het bij de ‘Bar van Bas’ in de mooie museumtuin altijd vijf uur borreltijd en is de muziek tijdloos!

Het vreselijke cliché ‘Gezelligheid kent geen tijd’ was nog nooit zo toepasselijk als in het Huis van het boek | Museum Meermanno!

MMmuseumnacht09Nr305A3928.jpg
MMmuseumnacht26Nr305A4059.jpg

foto.png

Strike a pose….

Doorlopend

Kruip voor de camera van onze altijd jeugdige fotograaf Richard en strike a pose. Laat je vereeuwigen in een bijzonder decor. Voor even staat de tijd stil.klok.png

Late night college door  onze Time-lord  Erik Geleijns

20.30; 21.30; 22.30; 23.30 (15 minuten)

Onze conservator en onze Time-lord Erik (die écht verstand heeft van tijd!) laat elk uur in de oude museumzalen de prachtige boeken uit het oudste boekenmuseum van de wereld zien. Kort maar krachtig.

Slime.png

Slime factory

Dooorlopend

In de Slime factory maak je zelf Unicorn rainbow slime; een heerlijk rustgevende, beetje plakkerige, bezigheid.
Bob Ross.png
klok.png

Bob Ross studio

In de speciale Bob Ross studio kun je je laten kalmeren door Bob zijn zalvende stemgeluid terwijl je zelf een poging onderneemt om een ‘Happy little landscape’ te schilderen.

Quiz: Tijdvoelen

Tijd is een raar begrip: als je in de rij staat lijkt het eeuwig te duren, als je op een leuk feestje bent is het zo voorbij. Elk uur start er in de Letterdisco een wedstrijd ‘Tijdvoelen’. Voel jij hoe lang een minuut duurt? Er zijn mooie prijzen te winnen zoals een echte retro snoephorloge!!! Ook mag de winnaar zijn of haar naam vereeuwigen in de Glow in the dark-room of fame.

Klank.png

Klankschalen ervaring

21.00, 22.00, 23.00 (sessie 15 minuten)

Kom heerlijk ontspannen en maak kennis met de klankschalen (singing bowls experience) op wel een hele bijzondere locatie.

---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------