Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Nieuws Museumweek 2017


NIEUWS


Nationale Museumweek 'Ons Echte Goud'

4 t/m 9 april 2017

47777-sport-6.jpg

maart 2017

Speciaal tijdens de Museumweek, schittert het in museum Meermanno op 8 en 9 april!

Schrijven als een monnik op zaterdag 8 april 12.00- 16.30 uur

Op zaterdag 8 april kun je zelf ervaren hoe het is om als monnik te schrijven in een middeleeuws scriptorium. Met een ganzenveer en bladgoud creëer je jouw eigen schitterende handschrift . 

Wedden dat jij nog nooit met een ganzenveer hebt geschreven? Dan is dit je kans!

Stel je eens voor: in de middeleeuwen waren er nog geen printers of drukpersen. Monniken schreven boeken met de hand. En met een ganzenveer. De mooiste letters en versieringen zijn daarmee gemaakt. Ongelofelijk toch!

De workshop is gratis voor bezoekers van Museum Meermanno.


Zondag 9 april Bling Bling in de drukkerij 12.00- 16:30 uur

Op zondag 9 april is de drukkerij van het museum opengesteld en kun je op een oude drukpers zelf een boekenlegger afdrukken die je persoonlijk maakt door middel van lekker veel bling bling. 
Neem je eigen boekenlegger mee naar huis, een leuk aandenken bij het lezen van je favoriete boeken. 

De workshop is gratis voor bezoekers van Museum Meermanno. Op zondag 9 april biedt Museum Meermanno 50% korting op de entree. U kunt natuurlijk het museum gratis bezoeken met een Museumkaart.

 


 
---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------