Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Nieuws


NIEUWS


Burgemeester01305A5580 1.jpg

Burgemeester bezoekt Huis van het boek | Museum Meermanno

Op 23 augustus 2018 bracht de burgemeester van Den Haag Pauline Krikke een bezoek aan Huis van het boek | Museum Meermanno. Het boekenmuseum dat al sinds 1852 gevestigd is aan de Prinsessegracht in Den Haag toont t/m 23 september de tentoonstelling ‘Druk in Den Haag’ waarin het eerste boek dat gedrukt werd in Den Haag centraal staat. Dat is op 4 september precies vijfhonderd jaar geleden. Ook in het Haags Gemeentearchief, de Centrale Bibliotheek en de Koninklijke Bibliotheek wordt hieraan aandacht besteed.


Die Wandelinghe, titelpagina.jpg

Tentoonstelling ‘Druk in Den Haag. 500 jaar boeken in 30 verhalen’

van 13 juli t/m 23 september 2018

De zomertentoonstelling ‘Druk in Den Haag. 500 jaar boeken in 30 verhalen’ is de komende tentoonstelling van Huis van het boek, de samenwerking van de KB | Nationale bibliotheek van Nederland en Museum Meermanno. Op 4 september 2018 is het vijfhonderd jaar geleden dat de drukker Hugo Jansz. Van Woerden Die wandelinghe der bloemen drukte. Dit is het eerste boek dat in ‘het dorp’ Den Haag werd gedrukt en het enige overgebleven exemplaar bevindt zich in de collectie van het museum. Dit heuglijke feit is het uitgangspunt voor een tentoonstelling waarin de belangrijke rol van het boek in de hofstad Den Haag in dertig verhalen vanaf 1518 geschetst wordt. De bezoeker wordt aan de hand van documenten, boeken, gravures, foto’s en gefilmde interviews meegenomen door vijf eeuwen boekenstad Den Haag met zijn beroemde drukkers, uitgevers, verzamelaars, boekverkopers en ontwerpers.


© Foto: Patricia Nauta

© Foto: Patricia Nauta

Sandra Bechtholt nieuwe directeur Museum Meermanno | Huis van het boek

12 mei 2017

Sandra Bechtholt (1971) begint per 6 juni als directeur van Museum Meermanno | Huis van het boek. Museum Meermanno is erg blij met de komst van Bechtholt, die ruime ervaring meebrengt die het museum vooruit kan helpen in zijn ontwikkeling.


metaIMG_0118.jpg

Een tweede leven voor de baron

april 2017

Begin 2016 heeft Museum Meermanno het omvangrijke familie-archief van Baron Willem van Westreenen aangemeld bij het nationale conserveringsprogramma Metamorfoze. 


Nationale Museumweek 'Ons Echte Goud'

maart 2017

Speciaal tijdens de Museumweek, schittert het in museum Meermanno op 8 en 9 april!


Vogels op de cm2

maart 2017

Voor de eerste keer verschijnt een vogelboek met als beelddrager de internationale postzegel. Museum Meermanno presenteert het boek in de halvitrine. 


grafiekdoos

Unieke grafiekdoos te koop

december 2016

Tien grafische kunstenaars maakten de afgelopen maanden samen een grafiekdoos in Museum Meermanno.


Positief advies Raad voor Cultuur

december 2016

De Raad voor Cultuur adviseert positief over de subsidieaanvraag van Museum Meermanno | Huis van het Boek. 


---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------