Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Nieuws grafiekdoos


NIEUWS


Unieke grafiekdoos te koop

47777-sport-6.jpg

december 2016

Tien grafische kunstenaars maakten de afgelopen maanden samen een grafiekdoos in Museum Meermanno.In oktober konden bezoekers de kunstenaars zien werken in de drukkerij van Meermanno.
Door middel van houtsnede, blauwdruk, linosnede, boekdruk, preegdruk en combinaties van deze verschillende technieken is er uiteindelijk een grafiekdoos gemaakt met tien prenten die de veelzijdige collectie van Museum Meermanno als inspiratiebron hebben.


Vanaf 25 november is de grafiekmap te koop voor de prijs van € 245,-. De oplage is 50 en er worden 15 exemplaren te koop aangeboden. De opbrengst hiervan komt ten goede aan het museum.


De doos is ook te bestellen door een mail te sturen aan Winnifred Dijkstra: dijkstra@meermanno.nl.
De deelnemende kunstenaars zijn: Ton Martens, Lies Verdenius, José Frijns, Hanna de Haan, Marlies Dijkstra, Mariëtte Mulder, Thomas Gravemakers, Maaike van der Meulen, Marieta Reijerkerk en Angeline Dekker. Het drukwerk is gedaan door Karel F. Treebus en Jaap Andela.

 


 
---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------