Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Open drukkerij


Open drukkerij

Rond 1450 werd de boekdrukkunst uitgevonden. Dit betekende een enorme vooruitgang in de verspreiding van kennis. Na eeuwenlang boeken te hebben overgeschreven, kon er nu gedrukt worden. Hoe ging dat in zijn werk? Hoe zien die loden letters eruit? In de drukkerij van Meermanno zijn op zondag professionele drukkers aan het werk op de drukpers. En kunt u zelf een boekenlegger drukken op een oude handpers.

46706-interieur05n1653.jpg

Elke zondagmiddag bent u tussen 12.00 tot 16.30 uur van harte welkom.  U hoeft niet te reserveren.

KOSTEN

De open drukkerij is gratis toegankelijk voor bezoekers van Museum Meermanno.


---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------