Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Open scriptorium


Open scriptorium

Schrijven als een monnik! Gratis workshop

Wedden dat jij nog nooit met een ganzenveer hebt geschreven? Dan is dit je kans!

Stel je eens voor: in de middeleeuwen waren er nog geen printers of drukpersen. Monniken schreven boeken met de hand met een ganzenveer. De mooiste letters en versieringen zijn daarmee gemaakt. Ongelofelijk toch!

Wil jij dat ook eens proberen? Dat kan, verkleed jezelf als monnik en daag je vader, moeder, opa of oma uit: wie maakt de allermooiste letters? 


WANNEER

Gesloten op zaterdag 24 november 2019

Elke zaterdagmiddag ben je tussen 12.00 tot 16.30 uur van harte welkom.  Je hoeft niet te reserveren.

KOSTEN

De workshop is gratis voor bezoekers van het museum.

 


---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------