Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Open scriptorium


Open scriptorium

Schrijven als een monnik! Gratis workshop

Elke zaterdagmiddag wordt het middeleeuwse scriptorium op de zolder van Meermanno geopend voor bezoekers. U kunt zelf ervaren hoe het is om te schrijven met een ganzenveer. Gekleed in monnikspij kunt samen met uw kinderen of kleinkinderen een poging wagen om de mooiste Gotische letters op papier te krijgen.

 


Elke zaterdag bent u weer tussen 12.00 tot 16.30 uur van harte welkom.  U hoeft niet te reserveren.

KOSTEN

De workshop is gratis voor bezoekers van het museum.


---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------