Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

PapierClinic in Museum Meermanno


PapierClinic in Museum Meermann

Zaterdag 10 februari 2018 (volgboekt!) van 13.00- 16.30 uur en wegens succes ook op zaterdag 17 februari 2018 en zondag 18 februari 2018! ALLEMAAL VOLGEBOEKT

Hoe zet je bewust papier in voor een specifieke toepassing zoals bijvoorbeeld een boek?  De PapierClinic laat je navigeren door het gekmakende aanbod van papier en vult met toegankelijke tests de lacunes op in je kennis van dit materiaal.

Inhoud van de PapierClinic

Voor de PapierClinic heeft Marchelma van Breugel papiereigenschappen verbonden aan huis-tuin-en-keuken tests. Deze verschaffen je toegang tot het DNA van veel papiersoorten, hun 'fingerprints'. 

 Foto: K Tryhorn

Foto: K Tryhorn

Je gaat samen papier uitproberen! Dertig eigenschappen in dertig dozen. Papiermonsters, instrumenten en associatieve voorbeelden helpen je de specifieke eigenschappen te begrijpen. 

Voorafgaand aan de papierClinic wordt de tentoonstelling ‘De kunst van lezen, van William Kentridge tot Wikipedia’ bezocht en na de PapierClinic is er gelegenheid om de resultaten te bespreken bij een kopje koffie.

SNPR in het kort

Sinds begin 2016 is Marchelma van Breugel zelfstandig papierkundige. Met haar bedrijf SNPR vervlecht ze het restauratievak met haar PapierClinics. In de clinics maakt ze slim gebruik van restauratietechnieken en omgekeerd hanteert ze in de uitvoer van restauraties de kennis van hedendaagse papiersoorten. Die combinatie maakt SNPR tot een uniek bedrijf.

Aanmelden

 Foto: K Tryhorn

Foto: K Tryhorn

Aanmelden via reserveringen@meermanno.nl of 070-3462700 (Winnifred Dijkstra)

Wanneer

Zaterdag 10 februari 2018 van 13.00 tot 16.30 uur (volgeboekt!)                                                                          Extra workshop: zaterdag 17 februari 2018 van 13.00 tot 16.30 uur en zondag 18 februari 2018 van 13.00 tot 16.30 uur- (volgeboekt!)     

Deelnemers

Iedereen die regelmatig met papier werkt, zowel voor hobby als beroepsmatig (aantal 6- 10 deelnemers)

Kosten:                             

€ 45,00 per persoon (incl. museumentree, rondleiding en koffie/thee.