Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

PRINT illustratorendag

portretten-beeld-illustratorendag.jpg

PRINT illustratorendag - 4 maart 2019- UITVERKOCHT

Huis van het boek | Museum Meermanno organiseert op 4 maart 2019 de eerste PRINT illustratorendag.

Op 4 maart organiseert Huis van het boek | Museum Meermanno de eerste PRINT illustratorendag. Deze dag is bedoeld voor beginnende kinderboekillustratoren. Tijdens het ochtendprogramma delen ervaringsdeskundigen hun kennis en persoonlijke tips over de zakelijke kant van het vak, acquisitie en het presenteren van werk. Ook geeft een expert tips en tricks voor werving via social media. ’s Middags zijn er workshops waarin u onder leiding van een ervaren kinderboekillustrator zelf aan de slag gaat. Er zijn twee workshoprondes waarin gekozen kan worden uit workshops van Thé Tjong-Khing, Mark Janssen of Martijn van der Linden. Bovendien is de tentoonstelling ‘De vrienden van Quentin Blake: Matilda, Mr Stink en de Minpins’ exclusief geopend voor deelnemers.

Programma:

·         9:30-10:00: inloop en ontvangst met koffie/thee

·         10:00-12:00: informatief programma

·         12:00-13:00: lunchpauze*

·         13:00-14:15: workshopronde 1

·         14:15-14:45: theepauze*

·         14:45-16:00: workshopronde 2

·         16:00-17:00: borrel

*Tijdens de pauzes is er gelegenheid om het museum te bezoeken en of een korte presentatie van Katie Nairne, assistent curator van House of Illustation bij te wonen.

Ticketprijs: € 27,50. Het ticket geeft toegang tot het volledige programma inclusief koffie, thee, lunch en museumbezoek. Bovendien is de tentoonstelling ‘De vrienden van Quentin Blake: Matilda, Mr Stink en de Minpins’ op deze dag exclusief te bezoeken.

Let op: iedere deelnemers kiest twee workshops. Er geldt een maximum aantal deelnemers per workshop, boek daarom snel! Aanmelding is definitief zodra de betaling is ontvangen. Aanmelden en tickets boeken kan vanaf 1 februari via deze link.

De PRINT illustratorendag wordt georganiseerd in opdracht van Stichting PRINT en in samenwerking met House of Illustration.

88828b10-c540-4e5e-9abc-183402ca42c2.jpg

 

 

 

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------