Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Relevante websites


RELEVANTE WEBSITES


Handschriften in Nederlandse collecties zijn ontsloten via de website Medieval Manuscripts in Dutch Collections (http://www.mmdc.nl).

De verluchte handschriften zijn ontsloten via de website Medieval Illuminated Manuscripts (http://www.kb.nl/manuscripts/).

Alle boeken die t/m 1800 in Nederland zijn gedrukt, of die daarbuiten in de Nederlandse taal zijn verschenen zijn binnenkort te vinden via de website Short Title Catalogue Netherlands (STCN) (http://www.stcn.nl/).

Over de activiteiten en publicaties van het Nederlands Genootschap van Bibliofielen (NGB) – een vereniging van boekenliefhebbers - is meer te lezen op de website www.bibliofielen.nl.


---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------