Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Retteketet Letterpret

Retteketet Letterpret

Tentoonstelling met letters van Tom Schamp, Wim Hofman, Joke van Leeuwen en Harriët van Reek

Van 22 juni tot en met 8 september in Huis van het boek | Museum Meermanno

Huis van het boek | Museum Meermanno presenteert vanaf 22 juni de lettertentoonstelling ‘Retteket Letterpret’. In deze speelse tentoonstelling met veel doeactiviteiten voor kinderen spelen opvallende en ongewone letters de hoofdrol. Ze zijn te vinden in de vrolijke prentenboeken van letter- én tekentalenten Tom Schamp, Joke van Leeuwen, Wim Hofman en Harriët van Reek. Hun letterfantasieën trekken de aandacht van de oplettende lezer, maar ook van de verwonderde kijker.

Retteket letterpret

‘Retteketet Letterpret’ is een tentoonstelling van het Vlaamse Villa Verbeelding (www.villaverbeelding.be) voor alle leeftijden (vanaf 5 jaar) die eens anders naar onze soms o zo gewone letters doet kijken.

Geen woorden zonder letters. En geen zinnen, boeken of literatuur. Letters laten lezers lachen, huilen, avonturen beleven, ontdekkingen doen. Je hebt blije letters, boze letters, bibberletters, korte en lange letters, ronde en rechte letters: letters toveren niet alleen hele werelden tevoorschijn, ze zijn zelf betoverend. Letters zijn dun en dik, zijn wit en zwart, gekleurd en gek, gedrukt en getekend.

spread-2-3D.jpg
wubm_RL1--1.jpg

Letterzomer in Den Haag

De Letterzomer van Huis van het boek | Museum Meermanno is een serie vrolijke en actieve zomervakantieactiviteiten speciaal voor (groot)ouders en (klein)kinderen die iets leuks, leerzaams en actiefs willen doen.


---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------