Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Ricketts

< Terug naar tentoonstellingsarchief

Charles Ricketts: kleine expositie en nieuw boek

Van 2 oktober 2016 t/m 8 januari 2017

Charles Ricketts (1866-1931), kunstenaar, kunstcriticus en kostuumontwerper voor toneel, richtte in 1896 een private press op, The Vale Press.

Zoals enkele Victoriaanse kunstenaars voor hem, maakte hij illustraties bij de Parabelen (Gelijkenissen) uit het Nieuwe Testament.

Getoond worden verschillende exmplaren van deze uitgave, met houtsneden, proefdrukken en originele schetsen. Ze laten zien dat Ricketts niet alleen het verhaal van de gelijkenissen wilde vertellen, maar ook een eigen parallel verhaal.

Ricketts’ illustraties voor een andere reeks ‘gelijkenissen’, de prozagedichten van Oscar Wilde, werden nooit in boekvorm gepubliceerd. In de laatste jaren van zijn leven, herinnerde Rickettes zich ook enkele prozagedichten die Wilde hem ooit had verteld. Deze werden door hem gepubliceerd en geïllustreerd in zijn herinneringen aan Oscar Wilde en in zijn ‘dodengesprekken’ in Beyond the Threshold. Dat boek bevat ook een gelijkenis, herverteld door Jezus zelf… en met een afwijkende moraal. 

Voor de blog van Paul van Capelleveen over Charles Ricketts zie ook: http://charlesricketts.blogspot.nl 

 

Uitgave over Ricketts van At the Paulton

Charles Ricketts’s Mysterious Mother vertelt het onverwachte, ontroerende en onbekende verhaal over de moeder van Charles Ricketts. Het boek wordt uitgegeven At the Paulton, Den Haag, om de geboorte van Charles Ricketts, 150 jaar geleden, op 2 oktober 1866 te herdenken.

Ontwerp: Huug Schipper|Studio Tint, The Hague
48 pagina’s, in kleur, gebonden door Van Waarden, Zaandam
Geïllustreerd, onder meer met een niet eerder gepubliceerde foto van Charles Ricketts op jonge leeftijd

Oplage: 100 exemplaren
Prijs: € 30,00. Verzendkosten: € 10,00 (internationaal: € 15,00).

Bestellingen via paulton@xs4all.nl en/of door overmaking van het bedrag aan:
IBAN NL12 INGB 0003 9360 64
BIC INGBNL2A
Paul van Capelleveen
Thérèse Schwartzestraat 42
2597 XJ Den Haag


---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------