Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Rondleidingen


Rondleidingen

 

RONDLEIDING MUSEUM MEERMANNO

Deze algemene rondleiding voert u langs de collecties van de baron Van Westreenen, die staan opgesteld in de sfeervolle 19de-eeuwse museumzalen van Museum Meermanno. U krijgt uitleg over het museum, de baron Van Westreenen en de collecties oudheden en boeken die de baron tijdens zijn leven heeft verzameld. Tevens bezoeken we de zaal met bijzondere boekvormen. Belangrijk onderdeel hiervan is de Bibliotheca Thurkowiana Minor, een miniatuurbibliotheek met 1515 miniboekjes. 


RONDLEIDING TIJDELIJKE TENTOONSTELLING

Museum Meermanno organiseert drie keer per jaar een tijdelijke tentoonstelling met een wisselende thema. Een rondleiding door de tijdelijke tentoonstelling is tevens mogelijk.

DUUR

Duur van de rondleiding is 60 minuten.

KOSTEN

De rondleiding kost € 75,- voor een groep van maximaal 20 personen (bij meer dan 20 personen worden het twee groepen), excl. entree.

U kunt ook door een van onze conservatoren rondgeleid worden. Deze rondleiding kost € 150,- voor een groep van maximaal 20 personen (bij meer dan 20 personen worden het twee groepen), excl. entree.

RESERVEREN

Reserveren en informatie aanvragen kan per mail: reserveringen@meermanno.nl

De rondleidingen zijn ook heel goed te combineren met een workshop, lunch, borrel of vergadering. Neemt u contact op met het museum voor de mogelijkheden.


---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------