Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Querido Academie : Schilderen met woorden

QA.png
57484687_2177894795625273_3402885894082920448_n.jpg

Workshop Querido Academie : Schilderen met woorden

Querido Academie : Schilderen met woorden

zondag 7 juli 13.30 – 16.30 uur

Als schrijver ben je op zoek naar verhalen. Die liggen spreekwoordelijk op straat, maar ook in het museum. Om de verhalen daar op te vangen, moet je niet zozeer luisteren als wel kijken. In elk kunstwerk schuilt een verhaal, niet alleen het verhaal dat de kunstenaar aan jou wil vertellen, maar ook het verhaal dat jij maakt door naar dat kunstwerk te kijken en het op je in te laten werken.

In de workshop Schilderen met woorden gaan we op zoek naar verhalen. We sturen je het museum in met de opdracht rond te gaan kijken op zoek naar een schilderij, een beeld of een foto dat jou een verhaal vertelt. Een kunstwerk geeft zich niet zomaar prijs: door er lang en intensief naar te kijken ga je er een relatie mee aan en geef je het betekenis.

Hoe dat werkt, kun je zelf ervaren in de workshop Schilderen met woorden. Wij helpen je om verhalen te vinden en op papier te zetten. Je hoeft geen schrijver te zijn: het gaat vooral om het plezier in het verbeelden en het schrijven. En dat je daarbij tips krijgt, is mooi meegenomen.

Wanneer: zondag 7 juli 13.30 – 16.30 uur

Kosten: €35,00 inclusief toegang tot het museum en een kopje koffie of thee. Heb je een museumjaarkaart? Neem die dan mee: daar help je het museum weer mee.

Meer informatie of reserveren:  Querido Academie---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------