Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Sex only

Tentoonstelling ‘Sex only. Max Kisman dagboektekeningen 1987- 2017'

10 april t/m 10 juni 2018  

Sex Only is Max Kismans persoonlijke selectie van erotische tekeningen uit meer dan 30 jaar dagboeken. Hij voorziet zijn illustraties van korte intieme overpeinzingen waarin hij reflecteert over liefde, seks en relaties. De ontwerper, tekenaar en vrouwenliefhebber geeft zichzelf letterlijk en figuurlijk bloot in deze visuele bloemlezing.

Er is goed te zien hoe de stijl van zijn zwart-wit-tekeningen door de jaren heen evolueert. Van de spontane woord-en-beeldcollages in de jaren 80 naar de speelse cartooneske sekscapades in de jaren 90 tot de expressieve lijntekeningen in de jaren 00. Er is echter een duidelijke constante, een rode draad: de vrouwen in zijn leven.

 

Kisman Max - Sex only (003).jpg

Max Kisman is grafisch ontwerper, illustrator en animator met een veelzijdig en herkenbaar oeuvre en een internationale reputatie. In de jaren 90 ontwierp Kisman vele in het oog springende bumpers en tv-leaders voor de VPRO waarvoor hij meerdere onderscheidingen ontving. Van 1997 tot 2005 werkte hij in de VS o.a. als art director voor Wired TV. De afgelopen tien jaar is hij voornamelijk bekend om zijn illustraties voor de Volkskrant en Het Financieele Dagblad.

 


Kisman.jpg
Kisman 2.jpg

---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------