Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Strips

< Terug naar tentoonstellingsarchief

Strips!
200 jaar Nederlands beeldverhaal

Tentoonstelling van 28 september 2013 t/m 2 maart 2014

Museum Meermanno verlengt wegens succes tentoonstelling ‘Strips! 200 jaar Nederlands beeldverhaal’

De tentoonstelling ‘Strips!’ is al door bijna 13.500 stripfans en gezinnen met kinderen bezocht. Wegens het succes van de tentoonstelling verlengt het museum de tentoonstelling t/m de voorjaarsvakantie van 2014. Behalve de tentoonstelling zelf trekken de activiteiten voor kinderen en volwassenen veel bezoekers.

In de tentoonstelling kan het hele gezin de wereld van de strip beleven. De tentoonstelling is chronologisch van opzet en geeft zo de ontwikkeling van het beeldverhaal in Nederland weer.

Te zien zijn honderden bijzondere strips en originele tekeningen. Vier stripkenners vertellen over hun favoriete strips en bezoekers kunnen ook zelf aan de slag. Zij kunnen een stripverhaal tekenen, zichzelf fotograferen in een striptheater, luieren en lezen in de zitkuil en de stripgeluidenspeurtocht doen.

Ook de kleinere presentatie in de tuin ‘Jan, Jans en de kinderen on tour’ wordt verlengd t/m 2 maart.

Bij de tentoonstelling verschenen Strips! 200 jaar Nederlands beeldverhaal (uitgeverij Lecturis, 208 pp.) en het gelijknamig magazine over de geschiedenis van het stripverhaal, geschreven en getekend door stripmaker Margreet de Heer.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Mondriaan Fonds, SNS REAAL Fonds, VSB Fonds, Hendrik Muller’s Vaderlandsch Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Frederik Muller Fonds en het Gijselaar-Hintzen Fonds.

De tentoonstelling wordt gemaakt in samenwerking met het NIBBI (Nederlands Instituut voor het Beeldverhaal en Boekillustratie). 

Voor deze bijzondere tentoonstelling geldt een toeslag van € 2 op de toegangsprijs. Kinderen t/m 18 jaar hebben gratis toegang.


---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------