Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Studenten


STUDENTEN


STUDENTEN

Ook studenten zijn bij Museum Meermanno van harte welkom. Het museum over boekgeschiedenis en -vormgeving heeft veel te bieden aan verschillende studierichtingen.

Er zijn rondleidingen die meer vertellen over de geschiedenis van het museum of die dieper ingaan op de geschiedenis van het boek en zijn vormgeving. Ook is het mogelijk om een aangepaste rondleiding aan te vragen over een thema dat aansluit bij een bepaald vak. (Eventueel met ontvangst door de conservator.)

Na luisteren toe aan praktijk? In het middeleeuwse scriptorium kunnen studenten een kalligrafieworkshop krijgen. Gehuld in een monnikspij leren ze gotische letters kalligraferen met een echte ganzenveer. Eventueel kan deze workshop uitgebreid worden met bladgoud. Ook een drukkerij workshop, pop-up kaarten maken of papierscheppen behoort tot de mogelijkheden. In combinatie met een rondleiding door het museum de ideale combinatie van theorie en praktijk.

Zowel een rondleiding als een workshop duurt een uur. Een rondleiding kost € 60,- per groep van maximaal 20 personen (excl. entree). Bij meer dan 20 studenten worden het twee groepen.

Een workshop kost € 10,- p.p. (incl. entree) met een minimum bedrag van € 100,-. Reserveren kan via reserveringen@meermanno.nl of bel voor meer informatie naar 070-3462700 (Winnifred Dijkstra).


BEZOEK LEESZAAL

Individuele studenten kunnen ook een bezoek brengen aan onze leeszaal om de collectie te bekijken. Dit kan uitsluitend op afspraak. In principe worden alle stukken uit de collectie op verzoek in de leeszaal ter inzage gegeven. Voor een beperkt aantal werken vragen wij een schriftelijk verzoek dat wordt voorgelegd aan de conservator.

Gezien de decentrale opslag is het niet altijd mogelijk de gewenste stukken onmiddellijk beschikbaar te stellen. U wordt daarom verzocht uw aanvraag minimaal een week vóór uw bezoek aan de bibliotheekafdeling door te geven.

Bezoek aan de leeszaal is dan mogelijk van dinsdag t/m vrijdag van 11:00-12:30 en van 13:00-16:45. Een afspraak kan telefonisch of schriftelijk gemaakt worden:

Museum Meermanno t.a.v. de bibliotheek
Prinsessegracht 30
2514 AP Den Haag                       
T 070 34 62 700                                                                  
E-mail: bibliotheek@meermanno.nl

 


---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------