Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Tentoonstellingen


TENTOONSTELLINGEN                                 Dignidad.jpg

Dignidad. Kunstenaarsboeken van María Verónica San Martín

21 september 2019 t/m 5 januari 2020

Kunstenaarsboeken, een installatie en een performance. Dit werk van de veelzijdige Chileense kunstenares María Verónica San Martín (1981) vormt de tentoonstelling ‘Dignidad’. Uit haar werk spreekt een grote betrokkenheid bij het recente verleden van haar geboorteland Chili. De jaren van de Pinochet-dictatuur (1973-1990), en de doorwerking daarvan in het heden, spelen een hoofdrol.presentatie ‘A B C in soorten en maten’

t/m 26 oktober 2019

 Wie kent het alfabet van Willem Wilmink? Of houd je meer van een Pop-art ABC? In de souterrain vitrines is een selectie uit de collectie ABC-boeken van Museum Meermanno te zien. ABC-boeken werden vroeger gebruikt om te leren lezen. Tegenwoordig kan het alfabet ook een aanleiding zijn voor kunstenaars, schrijvers, drukkers en uitgevers om een reeks grappige, moralistische, politieke of artistieke illustraties en teksten te publiceren. De boeken zijn zó opgesteld, dat je het alfabet zou kunnen meelezen.


---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------