Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Tentoonstellingen verwacht


TENTOONSTELLINGEN                                                        

 

 

 

 

 

 

 

 

Tentoonstelling ‘Druk in Den Haag. 500 jaar boeken in 30 verhalen'

13 juli t/m 23 september 2018

De zomertentoonstelling ‘Druk in Den Haag, 500 jaar boeken in 30 verhalen’ is de eerstvolgende expositie van Huis van het boek, de samenwerking van de KB | Nationale bibliotheek en Museum Meermanno. Op 4 september 2018 is het vijfhonderd jaar geleden dat de drukker Hugo Jansz. Van Woerden Die wandelinghe der bloemen drukte. Dit is het eerste boek dat in ‘het dorp’ Den Haag werd gedrukt en het enige overgebleven exemplaar bevindt zich in de collectie van het museum. Dit heuglijke feit is het uitgangspunt voor een tentoonstelling waarin de belangrijke rol van het boek in de hofstad Den Haag in dertig verhalen vanaf 1518 wordt geschetst. De bezoeker wordt aan de hand van documenten, boeken, gravures, foto’s en gefilmde interviews meegenomen door vijf eeuwen boekenstad Den Haag met zijn beroemde drukkers, uitgevers, verzamelaars, boekverkopers en ontwerpers.


     

 

 

Tentoonstelling ‘Marije en Ronald Tolman. Betoverende prentenboeken’

30 juni t/m 28 oktober 2018

In de schitterende prentenboeken Het boekDe boomhut en Het eiland werken vader en dochter Tolman samen. Ronald Tolman maakt prachtige etsen die een decor vormen waaraan Marije op onnavolgbare wijze subtiel bijvoorbeeld getekende dieren toevoegt. Iedere prent verrast en prikkelt de verbeelding. Alle drie de boeken vertellen vele verhalen en zijn ieder op zich betoverende kijkboeken voor klein en groot. De tentoonstelling laat de originele tekeningen zien en biedt de jeugdige bezoekers de mogelijkheid om zelf details in een decor van Ronald Tolman te plaatsen en zo hun eigen verhaal te maken.