Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Tentoonstellingen


TENTOONSTELLINGEN                                 
static1.squarespace.jpg

Boekengeluk

Van 7 oktober t/m 31 oktober 2017

Bent u een gelukszoeker? Oktober is de Maand van de Geschiedenis. Honderden culturele organisaties zetten daarbij dit jaar het thema Geluk in de schijnwerpers. ‘Laten we geluk koesteren als een strikt persoonlijke ervaring die je overkomt en aangenaam ontregelt’, schrijft Herman Pleij in zijn essay voor de Maand van de Geschiedenis 2017.

Met een kleine presentatie van een aantal topstukken uit de rijke collecties van Museum Meermanno hopen we u een moment van puur boekengeluk te bezorgen.

Te zien zijn o.a. een middeleeuws buidelboek (het enige exemplaar in Nederland), een in 1518 in Den Haag gedrukt boekje, gebatikte perkamenten portefeuilles ontworpen door Lion Cachet, handgetekende letterontwerpen van Jan van Krimpen, originele tekeningen van Escher voor kerstkaarten en houtsneden van H.N. Werkman.