Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Tentoonstellingen


TENTOONSTELLINGEN                                 Matilda+op+stapel+boeken.jpg


SAL_0010a.jpg'Helmut Salden (1910 -1996). A prolific lettering artist'

van 11 september t/m 11 december 2018, Catapult, Rubenslei 10, 2018 ANTWERPEN

Huis van het boek presenteert de tentoonstelling ‘Helmut Salden (1910-1996). A prolific lettering artist’ in samenwerking met Catapult in Antwerpen.

Helmut Salden was meer dan vijftig jaar actief als lettertekenaar en boekontwerper, en werkte voor meer dan zeventig verschillende uitgevers. In de tentoonstelling vindt u hoogtepunten uit zijn werk. Naast ruim honderd bekroonde boeken worden originele ontwerptekeningen voor boekomslagen, letters en monogrammen, correspondentie met auteurs en opdrachtgevers getoond.


Tolman.jpg

‘Vader en dochter, Ronald en Marije Tolman. Betoverende prentenboeken’

van 30 juni t/m 25 november 2018

In de prentenboeken De boomhut (2009), Het eiland (2012) en Het boek (2017) werken vader en dochter Tolman samen: Ronald Tolman maakt prachtige etsen die het decor vormen waaraan Marije op onnavolgbare wijze subtiel getekende dieren toevoegt. Het verhaal bedenken ze niet vooraf, maar ontstaat al werkend en tekenend.   


---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------