Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Tentoonstellingen


TENTOONSTELLINGEN                                 Matilda+op+stapel+boeken.jpg


HelmutSalden(1).jpg

Tentoonstelling over lettertekenaar en boekverzorger Helmut Salden

Van 21 december 2018 t/m 24 maart 2019

Op donderdagmiddag 20 december opent Georg Salden, letterontwerper en neef van Helmut Salden, de tentoonstelling ‘Helmut Salden (1910-1996). Lettertekenaar en boekverzorger’. Deze tentoonstelling is van 21 december 2018 t/m 24 maart 2019 te zien in Huis van het boek | Museum Meermanno. Helmut Salden is de ontwerper van wie iedereen waarschijnlijk wel een omslag in de kast heeft staan. De bekendste daarvan maakte Salden voor de Russische Bibliotheek van Uitgeverij Van Oorschot. In de tentoonstelling zijn behalve originele letterontwerpen, ruim honderd bekroonde boeken, ontwerpen voor boekomslagen en monogrammen, ook veel brieven aan auteurs en uitgevers, onder wie W.F. Hermans, Iris Murdoch en G.A. van Oorschot en collega’s als Gerrit Noordzij, Jan Tschichold en Hermann Zapf, te zien.


---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------