Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Tentoonstellingen


TENTOONSTELLINGEN                                 web.png

Huis van het boek | Museum Meermanno toont topstukken

12 juli t/m 6 oktober 2019

Unieke boeken, een mummie en een brief van Escher

Huis van het boek | Museum Meermanno grijpt de zomerperiode aan om een breed publiek de kans te geven de diversiteit aan bijzondere boeken, brieven, schetsen en zelfs een mummie en een knuffel te bekijken. Anders dan vele kunstmusea kan Huis van het boek zijn topstukken niet doorlopend tonen. De kwetsbare boeken staan doorgaans opgeborgen in de kasten van de Boekzaal of in de depots. In deze tentoonstelling krijgen ze tijdelijk een podium.


presentatie ‘A B C in soorten en maten’

t/m 29 september 2019

 Wie kent het alfabet van Willem Wilmink? Of houd je meer van een Pop-art ABC? In de souterrain vitrines is een selectie uit de collectie ABC-boeken van Museum Meermanno te zien. ABC-boeken werden vroeger gebruikt om te leren lezen. Tegenwoordig kan het alfabet ook een aanleiding zijn voor kunstenaars, schrijvers, drukkers en uitgevers om een reeks grappige, moralistische, politieke of artistieke illustraties en teksten te publiceren. De boeken zijn zó opgesteld, dat je het alfabet zou kunnen meelezen.


---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------