Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Seminar 'The art of reading' op 15 februari 2018

Artist Talk Simon Morris 'The art of reading' op 15 februari 2018

14.15 - 17.00 uur in Museum Meermanno (voertaal Engels!)

Museum Meermanno en de  KB, nationale bibliotheek van Nederland nodigen u van harte uit om op donderdagmiddag 15 februari het seminar ‘The art of reading’ bij te wonen (voertaal Engels). Dit seminar maakt deel uit van de randprogrammering bij de tentoonstelling ‘De kunst van lezen. Van William Kentridge tot Wikipedia’, nog te zien tot en met 4 maart 2018.

Tijdens het seminar op 15 februari delen de verschillende sprekers hun visie op de kunst van lezen: hoe werkt lezen, wat is het verschil tussen lezen op papier en op scherm en: is het lezen zelf een vorm van kunst?

Na afloop van het seminar kunt u de tentoonstelling bezoeken. U kunt zich aanmelden via aanmelden@meermanno.nl.

Tijd en locatie

Donderdag 15 februari
14.15 - 17.00 uur
Museum Meermanno, Prinsessegracht 30, Den Haag

Prijs: deelname is gratis, op vertoon van een geldig entreebewijs van Museum Meermanno (Museumkaart geldig)

Programma

14.15-14.20 uur Welcome

  • Paul van Capelleveen (National library of the Netherlands, curator of the exhibition): The Art of Reading
  • Simon Morris (Artist / Director of Research School of Art, Architecture and Design Leeds Beckett University): Reading as Art
  • Visit to exhibition & drinks
 

Simon Morris's werk (rechts) in de tentoonstelling De Kunst van lezen.

Professor Simon Morris richt zich in zijn onderzoek op de relatie tussen kunst en lezen en hoe lezen op zichzelf gezien kan worden als een vorm van maken. Zijn werk The Royal Road to the Unconscious (2003), waarin hij experimenteert met het werk van Freud, is te zien in de tentoonstelling. Morris geeft Freuds De droomduidingover aan volstrekte willekeur. Kopieën van het boek zijn in stukken geknipt en alle losse woorden uit een rijdende auto geworpen. Foto’s leggen de verwarring vast én de nieuwe ordening met een stofzuiger. Gaat ons brein zo met informatie om?

Benieuwd naar de tentoonstelling 'de kunst van lezen. Van William Kentridge tot Wikipedia'. Klik dan hier voor meer informatie.


Kisman.jpg
Foto: 2nd hand reading William Kentridge

Foto: 2nd hand reading William Kentridge


---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------