Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Vakantie activiteiten


Letterland wegens succes verlengd t/m 6 oktober 2019 (kidsproof!)

Letterland07Nr305A9328.jpg

Nog t/m 6 oktober 2019 zijn de deuren van Letterland geopend! Deze kindertentoonstelling zit boordevol letteractiviteiten. Kom je ook dansen in de letterdisco? Of letters timmeren, vissen of borduren? Of laat jouw naam ‘glowen’ in de UV-kamer! Kortom, houd je van spelen en van letters, kom dan naar Huis van het boek | Museum Meermanno vlakbij het Centraal Station in Den Haag.

Herfstvakantie | Workshop Barbie mummie

21, 22, 24 en 25 oktober 2019

Babie mummie.jpg

Hoe maak je een mummie? In de workshop Barbie mummie kun je het stap voor stap leren met behulp van Barbie!

Eerst worden de echte mummies bekeken in het museum en daarna ga je zelf aan de slag. Barbie wordt gebalsemd en ingewikkeld, haar organen komen in aparte potten, ze krijgt grafgiften mee en ze komt in een sarcofaag met haar naam in hiërogliefen. Kom je ook?

De workshop is leuk en leerzaam voor zowel jongens als meisjes vanaf 7 jaar.

LET OP: neem wel je eigen Barbiepop mee (of een andere pop van dezelfde maat)

Indien je in het bezit bent van een Ooievaarspas krijg je korting op de workshop!
Je moet de pas wel laten scannen bij de kassa van het museum. Terwijl jij leert mummificeren kunnen je ouders/verzorgers een kijkje nemen in het museum. Uiteraard moeten ze hiervoor wel een geldig entreebewijs hebben.

Deze workshop is onderdeel van Festival De Betovering.

BOEK HIER SNEL EEN PLEK---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------