Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Vakantie activiteiten


Vakantie activiteiten

Elke vakantie biedt Museum Meermanno verschillende leuke activiteiten aan voor kinderen van verschillende leeftijden. Kijk hier wat er op de agenda voor de volgende vakantie staat!

‘Letterzomer’

Deze zomer verwelkomt het museum speciaal (groot) ouders en (klein)kinderen die iets actiefs willen doen en mensen die wel eens willen zien wat nu precies de schatten van dit bijzondere museum zijn. Deze Letterzomer vieren we met een scala aan activiteiten: een Letterpret-tentoonstelling, een Letterland vol letteractiviteiten, de Lettertuin, en open schilderateliers.

22 juni t/m 8 september ‘Retteketet Letterpret’

Een tentoonstelling van Villa Verbeelding voor alle leeftijden (vanaf 5 jaar) die eens anders naar onze soms o zo gewone letters doet kijken. Met letters van Ron Schamp, Joke van Leeuwen, Wim Hofman en Harriët van Reek voor kinderen van 5 tot 15 jaar.

Zomervakantie:

20 juli t/m 1 september ‘Letterland’

In de zomer opent Letterland zijn deuren. Deze kindertentoonstelling zit boordevol letteractiviteiten. Kom je ook dansen in de letterdisco? Of letters timmeren, vissen of borduren? Of laat jouw naam ‘glowen’ in de UV-kamer! Kortom, houd je van spelen en van letters, kom dan naar Huis van het boek | Museum Meermanno vlakbij het Centraal Station in Den Haag.

Letterland.png

Zomervakantie: iedere dinsdag en donderdag Open schilderateliers (Vakantiepas)

Elke dinsdag en donderdag* kun je in het open atelier van het museum naar hartenlust komen tekenen en schilderen als een echte kunstenaar. De schildersezels staan klaar, kom je ook?

Prijs: €5,00, met een VakantiePas €2,50. De workshop is op inloop, reserveren is niet nodig.

*23, 25 en 30 juli en 1, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 en 29 augustus.

VakantiePas.jpg

---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------