Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Vakantie activiteiten


Vakantie activiteiten

Elke vakantie biedt Museum Meermanno verschillende leuke activiteiten aan voor kinderen van verschillende leeftijden. Kijk hier wat er op de agenda voor de volgende vakantie staat!

Kerstvakantie 2018

Vier samen de kerstvakantie in Museum Meermanno. Voor jong en oud is er genoeg te zien en te doen!

Rijmbijbel1Frank+Jansen,+19-2+2008.jpg

Tweede kerstdag 26 december

12.30 - 13.30 uur

UNIEK Topstuk bekijken op Tweede Kerstdag

Huis van het boek | Museum Meermanno pakt uit op 2e kerstdag.
Onze conservator Rickey Tax laat speciaal op de deze dag het topstuk ‘Maerlants Rijmbijbel’ van heel dichtbij te zien!

5 Oom Decimus uit Het fantastische Fosko familiecircus.jpg

28 december 2018

13.30- 16.30 uur

Tekenen zoals Quentine Blake

Workshop voor volwassenen UITVERKOCHT

Het lijkt alsof Quentin Blake nergens bang voor is als hij tekent. Het plezier spat er van af! Wil jij ook leren tekenen zoals Quentin Blake?

9 Sjakie, Willy Wonka en opa in kleur.jpg

30 december 2018

15.00 - 16.00 uur

Lekker voorlezen met Willy Wonka

In de donkere dagen tussen kerst en oud en nieuw komt Willy Wonka naar Museum Meermanno om voor te lezen uit ‘Sjakie en de chocoladefabriek’. Je kunt niet alleen luisteren, maar ook proeven!


5 Oom Decimus uit Het fantastische Fosko familiecircus klein.jpg

3 januari 2019

Het lijkt alsof Quentin Blake nergens bang voor is als hij tekent. Het plezier spat er vanaf! Wil jij ook zo ‘gemakkelijk’ leren tekenen als Quentin Blake?

static1.squarespace.jpg

4 januari 2019

14.00-15.30 uur

Workshop 'Inktmonsters'

Je zult het net zien: ben je lekker aan het tekenen en dan knoei je koffie op je papier! Kinderboeken illustrators vinden dat vaak helemaal niet erg. Uit vlekken ontstaan de meest rare monsters!

kijkdoos+marije+tolman.png

5 januari 2019

14.00-15.30 uur

Workshop 'Inktmonsters'

Je zult het net zien: ben je lekker aan het tekenen en dan knoei je koffie op je papier! Kinderboeken illustrators vinden dat vaak helemaal niet erg. Uit vlekken ontstaan de meest rare monsters!


---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------