Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

30 Prinsessegracht
Den Haag, ZH, 2514 AP
Netherlands

Museum Meermanno | Huis van het boek (vroeger Meermanno-Westreenianum) is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van de stichter van het museum Willem Hendrik Jacob baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag en richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden. De ontwikkeling van de vormgeving van zowel oude als moderne boeken staat daarbij centraal.

Van Royen

Drukkersvignet ontworpen in 1913 door K.P.C. de Bazel voor de eerste Nederlandse private press, de Zilverdistel van J.F. van Royen in Den Haag.

Drukkersvignet ontworpen in 1913 door K.P.C. de Bazel voor de eerste Nederlandse private press, de Zilverdistel van J.F. van Royen in Den Haag.

Openstelling Van Royen kamer

Tijdens de tentoonstelling ‘Druk in Den Haag’ krijgt de bezoeker op dinsdag een uniek inkijkje in de drukkerij van Jean François van Royen. Een museumdocent vertelt u meer over het leven en werk van deze drukker en typograaf en u kunt zelf een afdruk maken van zijn beroemde ‘Zilverdistel’.

WANNEER

Dinsdag 28 augustus, 4 september, 11 september en 18 september tussen 13.00 en 16.00 uur in de Van Royen kamer in het koetshuis van Museum Meermanno.

VOOR WIE

Gratis voor bezoekers van Huis van het boek| Museum Meermanno.        

AANMELDEN

Aanmelden is niet nodig

 

 

 


---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Meermanno Adform retargetingpixel algemeen" ----------------------------------------------------------------------------------------------